A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комарівський ліцей
імені Антіна Могильницького
Галицької міської ради

Ідеал сучасної людини

Дата: 13.03.2024 21:08
Кількість переглядів: 41

13 березня 2024 року у Комарівському ліцеї відбулася виховна година «Ідеал сучасної людини» у 9 класі. Її провела класний керівник – Герцюк Тетяна Миколаївна в рамках методичного об’єднання класних керівників.

Людина починається з добра

Із ласки і великої любові.

Із батьківської хати і двора,

З поваги, що звучить у кожнім слові.

 

Всі ми в дитинстві хотіли бути на когось схожими. Брали з когось приклад. Наслідували чиїсь дії, в усьому хоч трішечки намагались бути схожими на старших, котрі були для нас взірцем. Це є свідченням того, що вже у дитинстві людина починає собі створювати якийсь ідеальний образ, який стає метою певних зусиль щодо самовиховання й самовдосконалення. Ця робота продовжується і пізніше. У юності людина обирає собі якогось улюбленого героя – реальну особу, або художній образ, який теж стає для неї взірцем для наслідування. У зрілі роки людина свідомо створює для себе ідеал, на який вона орієнтується в процесі своєї життєдіяльності.

Учасники цього круглого столу мали можливість «прожити» людське життя на різних етапах свого розвитку у пошуках свого ідеалу або сказати, що його не існує. Здобувачі освіти мандрували «Порами року людського життя»:

Весна – час народження – дитинство

Літо – час росту – юність

Осінь – час результативності – зрілість

Зима – час спокою – старість.

На етапі дитинства діти шукали ідеал найкращого друга (гра «Клубок)». Протягом юності вони працювали лікарем, вчителем в поліцейським, де шукали ідеал пацієнта, учня та громадянина (робота в групах). У час зрілості ставали ідеальними дружиною та чоловіком (об’єдналися хлопці проти дівчат). І найцікавішим був етап зими – де вони відшуковували «+» і «-» дитинства та юності. На цій частині круглого столу долучилися і гості заходу – класні керівники, де вони записали «+» і «-» зрілості та старості.

Потім діти грали у гру «Відгадай свої риси», де вони вказали свою негативну рису, якої хотіли б позбутися. Чому? Бо у пошуках ідеалу – кожен має зрозуміти, що може і сам стати ідеалом для інших, прикладом для наслідування.

Але у цей важкий час, час війни і болю, діти усвідомили, що ІДЕАЛОМ для кожного українця є  ВОЇН, ЗАХИСНИК, ДОБРОВОЛЕЦЬ, ВІЙСЬКОВИЙ… ми маємо рівнятися на них і брати із них приклад!!!

І в кінці ми підвели підсумки: майбутнє України і світу в цілому залежить від кожного з Вас. Без людей з високим інтелектуальним рівнем, без людей високоморальних не вдасться вирватися вперед. Тому дотримуймося норм моралі, будьмо взірцем для інших, з повагою ставтеся до людей, які нас оточують.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора