A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комарівський ліцей
імені Антіна Могильницького
Галицької міської ради

Тиждень початкової школи у ліцеї

Дата: 14.10.2023 21:04
Кількість переглядів: 29

Відповідно до плану роботи закладу ліцею на 2023/2024 навчальний рік з метою продовження впровадження принципів НУШ та компетентнісного підходу до навчання в початковій школі , активізації методичної роботи, творчої діяльності, професійної майстерності та компетентності вчителів початкових класів, упровадження особистісно-орієнтовного підходу до молодших школярів, обміну педагогічним досвідом та презентації нових форм, моделей, ефективних технологій організації навчання, виховання та змістовного дозвілля здобувачів освіти, з 09.10 по 13.10.2023 у закладі освіти проведено тиждень початкових класів (далі – Тиждень).

Основна мета проведення Тижня полягала у всебічному розвитку та вихованні особистості, реалізації  компетентнісного  підходу  у навчанні через  формування в  учнів бажань  і  вміння  вчитися, створенню в освітньому процесі атмосфери успіху, яка   б сприяла  становленню особистості дитини, розкриттю її унікальних здібностей , відчуття радості за свої досягнення, віри у власні сили, наполегливості у подоланні труднощів.

Проведення предметного тижня початкової школи відбувалося згідно затвердженого плану. Всі вчителі креативно і відповідально підійшли до підготовки і проведення уроків  та  позакласних  заходів. Робота тижня була спрямована так, щоб усі проведені уроки  та позакласні  заходи були цікавими, корисними і сприяли інтелектуальному та творчому розвитку кожної дитини.

Так, Духович Л.В., вчитель 4 класу майстерно організувала роботу на уроці «Однорідні члени  речення»,на  якому вона використовувала  різноманітні методи і форми роботи, діяльність в парах, групах, різноманітні ігри та ігрові ситуації з використанням цеглинок ЛЕГО.

Вчитель 2 класу Петрович Г.І. ,  на  уроці «Казки  народні  й  авторські «Лисичка і  Журавель» вдало продемонструвала різні форми роботи, такі як колективна, індивідуальна. Це сприяло розвитку в учнів умінь працювати індивідуально, в малих групах, у великих групах. Також вчитель ставила за мету виховувати почуття поваги до друзів та любові до української мови,  розвивати  акторські  здібності.

Відкритий урок у 1 класі « Число  і цифра 9.Склад  числа 9.Написання  цифри 9» провела Н.М. Климончук із використанням «веселкової» технології. Учні на уроці «визволяли» сонечко із-за хмар, виконуючи різні завдання. Робота із використанням цеглинок ЛЕГО сприяла розвитку уваги та мислення школярів.

Надзвичайно цікавий урок з математики « Розряд  сотень.Утворення  трицифрових  чисел» провела Г.Є. Ковальчук, вчитель 3 класу, на якому діти не тільки розв’язували задачі, закріплювали навички додавати та віднімати, але й брали відповідальність за своїх друзів, добре працювали в команді, були лідерами.

Урок «Я досліджую світ» на  тему «Я  сприймаю  інформацію органами  чуття» провела Маланій С.І. у 2 класі. Вчитель на уроці використовувала різні методи та практики викладання матеріалу. У вигляді гри учні показали свої знання за темою «Мої органи чуття».   

В  цікавій  і  змістовній  формі  були проведені вчителями   конкурси, ігри, змагання : «Ми  дослідники,  ми  винахідники»( вч.Ковальчук Г.Є.), «У  світі літер» ( вч. Климончук Н.М.), конкурс читців  віршів  Т.Г.Шевченка «Слово  Кобзаря» ( вч.Петрович Г.І.), «Загадкова  математика»( вч .Духович Л.В.) ,які  сприяли  розвитку творчості молодших  школярів, вчили їх бути спостережливими, кмітливими  та креативними.

       Як  результат  проведення тижня учні  початкових  класів набули достатньо  досвіду культури  спілкування  і  співпраці в різних  видах навчальної  діяльності,проявили   свої можливості і  вміння.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора