A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комарівський ліцей
імені Антіна Могильницького
Галицької міської ради

Вчимося бути толерантними у повсякденному житті

Дата: 16.11.2023 20:56
Кількість переглядів: 44

Перед великим розумом я схиляю голову,

Перед великим серцем я стаю на коліна.

Гете

16 листопада у Комарівському ліцеї імені  А. Могильницького було проведено відкрите засідання Учнівської Ради «ШАНС» присвячене Міжнародному дню толерантності на тему: «Вчимося бути толерантними у повсякденному житті».

Метою засідання було розкрити поняття «толерантність», показати певні рівні толерантності поведінки людини; виховати спостережливість, уважність до інших людей, здатність бачити і розуміти відмінність іншої людини до себе, вчити встановлювати стосунки на доброзичливій основі; виховати чуйність, взаємоповагу, людяність, терпимість і небайдужість; сприяти формуванню ціннісного ставлення щодо толерантного спілкування та навичок толерантної поведінки, звичок.

Відкрите заняття було проведено педагогом-організатором у формі тренінгу. Учні та представники ради мали можливість переглянути відеопрезентацію, взяти участь у вікторині, висловити свою думку після перегляду навчального мультфільму. Цікавою була вправа «Знайди собі подібного», де учасники засідання дізналися більше про уподобання та риси характеру одне одного.

Узагальнюючи поняття «толерантність» діти відкрили для себе багато шляхетних рис характеру, якими повинна володіти кожна толерантна людина, зокрема: честь, повага, милосердя, гідність, толерантність, совість, незалежність, рівноправність, співчуття, надійність…

В кінці засідання прослухали повчальну притчу, зробивши для себе висновок, що всі ми різні, але всі рівні! Кожна людина має багато прав, але не має права порушувати права інших.

Завжди потрібно залишатись толерантною людиною і тоді світ стане добрішим.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора