A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комарівський ліцей
імені Антіна Могильницького
Галицької міської ради

Тренінг для учнів "Гендерні стереотипи у сучасному житті"

Дата: 18.03.2021 20:31
Кількість переглядів: 1012

ґендерні стереотипи у сучасному житті та шляхи

їх подолання

(тренінг для учнів підліткового віку)

Сьогодні ми розглянемо з вами  таке поняття як «ґендер». Слово «ґендер» походить з англійської мови і означає різницю між розумінням чоловічих та жіночих ролей, позицій, рис характеру.

Ви дорослішаєте, ваш внутрішній світ змінюється, а також ваші інтереси і захоплення. У вас з’являється почуття дорослості. І воно проявляється іноді у неслухняності, бажанні зробити так, як хочеться, а не так, як потрібно. Вам хочеться мати більше самостійності, незалежності, відчути себе дорослими. Все це змінює вашу поведінку. Найважливіше для вас - як у школі, так і вдома - є спілкування з друзями. Воно відбувається за допомогою мобільних телефонів, у соціальних мережах. І для вас це дуже важливо, навіть коли це і дратує дорослих. Спілкуючись, ви обмінюєтесь інформацією, виявляєте свої почуття, відчуваєте почуття співрозмовника. У спілкуванні ви можете здобути нові знання, здійснити свої мрії, досягти мети.У вашому віці виникає інтерес до протилежної статі.

Людина з’являється на світ, щоб бути щасливою. Кожен з нас має свої уподобання, здібності, прагнення, але кожен повинен мати рівні права і можливості для лікування, навчання, здобуття професії та отримання цікавої і високооплачуваної роботи. Все має залежати від вашої наполегливості у прагненні до успіху, а не від того, якої ми статі — жіночої чи чоловічої. Кожен з нас у житті виконує різноманітні ролі, і зараз є можливість це з’ясувати.       

Мета заняття:ознайомлення з термінологієюґендеру, ґендерних стереотипів, сприяти усвідомленнюсвоїх соціальних ролей, налагодити сприятливі взаємовідносини за гендерного спілкування у групі.

Ключові поняття:гендер, гендерна рівність, гендерна культура, гендерні стереотипи, гендерні ролі,гендерні стосунки.

Обладнання:бейджики,  стікери чотирьох кольорів, кольорові олівці, фломастери, додатки з визначенням понять, ручки, аркуші А4, плакат з малюнком дерева.

Тривалість заняття:45-60 хв.

Вікова категорія:учні 8 – 10 класів.

Кількість учасників:12 – 15 осіб.

Ознайомитися з повним текстом тренінгу можна за посиланням ТРЕНІНГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора