A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комарівський ліцей
імені Антіна Могильницького
Галицької міської ради

Народ наш є! Народ наш завжди буде! Ніхто не переможе наш народ!

Дата: 22.11.2023 20:01
Кількість переглядів: 53

21 листопада 2023 року учнями 11 класу Комарівського ліцею імені А. Могильницького (класний керівник Ковальчук М.І.) було проведено захід-реквієм «Народ наш є! Народ наш завжди буде! Ніхто не переможе наш народ!», приурочений Дню Гідності та Свободи. Девізом заходу були слова: «Заряджені гідністю та жагою до свободи!»

Мета заходу – вшанування пам’яті воїнів-героїв, що загинули, захищаючи гідність та свободу рідної держави, виховання патріотичної свідомості, любові до України, усвідомлення чеснот гідності і свободи, прагнення розвинути в учасників заходу бажання стати гідними громадянами своєї країни.

Адже гідність – це внутрішнє відчуття благородства та відчуття власної відповідальності за своє життя та життя близьких. Гідна людина має чисті думки, бо саме від цього залежать її вчинки. Чесність, благородство, порядність, співчуття до навколишніх та доброзичливість допомагають людині стати гідною.

Україна – вільна та нескорена країна, гідна бути найвеличнішою та сильною державою.

10 років минає з часу подій Революції Гідності. За цей час не одному поколінню українців довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на незалежність.

Випускники пригадали події 1991 року ( проголошення незалежності України), 2004 року (Помаранчева революція), 2013 року (Революція Гідності).

Зі щемом в серці та сльозами на очах читали поезію, співали пісні, переглядали відеоролики про Героїв Небесної Сотні, про військових та добровольців АТО, про воїнів-героїв сьогоднішньої війни в Україні.

Детально зупинилися на біографічних даних Героїв нашої громади, які загинули на Сході України у 2023 році (Бойчук Іван, Мельничук Йосиф, Шпачинський Ігор, Івасів Василь, Якимець Олексій).

Учениця 11 класу Братчук Адріана присвятила воїнам-героям свою власну поезію.

Учасники заходу запалили свічу пам’яті, вшанували хвилиною мовчання та схилили голови перед героями, які довели, що сила української нації – невмируща.

Заплакало небо. Верба похилилась.

Замовкли вітри. Тільки мати молилась.

Героя душа відлітала на небо,

Упав він в бою, Україно, за тебе.

А поруч, з очима від болю сумними,

Схилились його бойові побратими.

Помститись  клялись вони, взявшись за зброю.

І грім прогримів тричі – слава Герою!!!

Учні зробили акцент на чеснотах гідності (патріотизм, повага, відвага, рішучість, сміливість, чесність), свободи (боротьба, самостійність, незалежність, воля, гордість), бо саме такі риси та цінності притаманні нашим сьогоднішнім воїнам-захисникам, нашим односельчанам. Ми безмежно вдячні їм за героїзм і відвагу. Хай Бог оберігає і поверне кожного воїна живого і здорового до своєї домівки.

А ми, свідомі українці, не маємо права сидіти, склавши руки. Ми повинні підтримувати наших захисників. Бо разом ми наближаємо перемогу!

Віримо у Перемогу України!

Віримо у ЗСУ!

Слава Україні! Героям слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора