A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комарівський ліцей
імені Антіна Могильницького
Галицької міської ради

Методична декада «Інноваційні методики та новітні технології на уроках»

Дата: 29.12.2023 19:24
Кількість переглядів: 20

 Згідно річного плану роботи ліцею, з метою пошуку нових організаційних, навчальних, виховних форм і методів роботи, розвитку творчої активності вчителів, впровадження в практику роботи сучасних досягнень педагогіки в навчальному закладі в   період з 13 по 22 грудня  2023 року була проведена методична декада «Інноваційні методики та новітні технології на уроках».

Декада методичної роботи проводилася у відповідності до затвердженого   плану проведення заходів у навчальному закладі.

Відповідно до теми методичної декади були проведені відкриті уроки і заняття:

  • Урок фізичної культури в 11 класі, вчитель Данилюк В.Д.
  • Урок математики в 1 класі, вчитель Климончук Н.М.
  • Урок української літератури у 8 класі, вчитель Габльовська О.І.
  •  Урок англійської мови у 4 класі, вчитель Гордійчук Н.В.
  • Ранкова зустріч у 2 класі,  вчитель Петрович Г.І.
  • Заняття з практичним психологом.

Протягом всіх днів проведення Декади методичної роботи у школі панувала атмосфера піднесеності, зацікавленості, відповідальності, дружелюбності.

Під час відвідування навчальних занять з’ясовано, що більшість педагогів використовують у викладанні освітні технології, спрямовані на оволодіння здобувачами освіти ключовими компетентностями та наскрізними уміннями як спілкування державною мовою, навчання впродовж життя, культурна компетентність, компетентності у галузі природничих наук, математична грамотність, екологічна грамотність і здорове життя, соціальної та громадянської компетентності, але в той же час варто більше приділити уваги формуванню компетентності спілкування іноземними мовами, ініціативності та підприємливості.

Проведена декада показала належний рівень професійної майстерності вчителів, їхній значний потенціал, уміння працювати творчо. Педагоги закладу спрямовують навчальну діяльність на розвиток критичного мислення під час навчання, технологію інтерактивного навчання, технологію проектного навчання,   технології проблемного навчання, окремі педагоги використовують в освітньому процесі технологію опрацювання дискусійних питань, які також сприяють розвитку критичного мислення школярів. Таким чином, діяльність педагогічних працівників щодо використання освітніх технологій, спрямованих на оволодіння здобувачами освіти ключовими компетентностями та наскрізними вміннями в освітньому процесі перебуває на достатньому рівні.

З метою кращого засвоєння навчального матеріалу, активізації навчальної діяльності школярів, виховання у них інтересу до процесу пізнання, формування у дітей бажання вчитися, відповідального ставлення до навчальної праці педагоги добирали змістовний науковий, в т.ч. додатковий, матеріал з різних джерел, значну кількість наочних  матеріалів; виготовляли до уроків достатню кількість роздаткового матеріалу, планували роботу з довідковою літературою та словниками.

Завершилась декада педагогічної майстерності проведенням засідань методичних об’єднань, на яких педагогічні працівники обмінялись думками щодо використання інтерактивних методик та технологій, проведення нестандартних уроків.

Проведена в період декади робота сприяла професійно – фаховому зростанню педагогічних працівників, розвитку їх творчого потенціалу, досягненню більш високих показників якості особистісного розвитку учнів, а головне – надала можливість здійснювати порівняльний аналіз своєї роботи з роботою педагогічних працівників методичного об’єднання. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора