A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комарівський ліцей
імені Антіна Могильницького
Галицької міської ради

Це тут держава Галицька була! Князі цю земленьку столицею зробили

Дата: 20.11.2023 18:52
Кількість переглядів: 30

Старинний Галич, великий, багатий,

Обіймав пространь на п’ять годин ходу,

Вбирався в красні, золоті шати,

Багатством ткані з гори аж до споду,

Котрими сіяли церкви і палати,

І твердла кріпость князівського роду!

Антін Могильницький

«Це тут держава Галицька була! Князі цю земленьку столицею зробили» – таку назву мав виховний захід, який підготували і провели учні 4 класу (класний керівник Духович Л.В.) 20 листопада 2023 року. Адже цій колисці древніх князів цьогоріч виповнилося 1125 років з часів заснування.

Маленькі школярі дали можливість глядачам поринути в минуле, торкнутися історії своїх предків і з’ясувати, чи справді наш народ має славну і багату історію. Ще зовсім юні таланти спробували  показати усю велич славного міста Галич, яке оспівували літописці та поети, яке терпіло напади монголо-татарської навали та підступництво галицьких бояр, в якому виборювали першість князі. Тому, було приємно спостерігати за тим, як загорілися цікавістю очі слухачів, коли на сцені з’явилися такі історичні постаті, як Ярослав Осмомисл та Данило Галицький, чиї ролі так майстерно зіграли маленькі актори.

 

Завдяки креативності і винахідливості класного керівника і творчості її вихованців, у залі панувала чарівна атмосфера далекого минулого, пронизаного мелодіями історії.

Хоча дівчатка і хлопчики 4 класу ще не зовсім дорослі, та вже добре розуміють, що справа, за яку сьогодні віддають своє життя і здоров’я сини і доньки українського народу, потребує від нас усіх великої відповідальності в розбудові незалежної України. Тож будуть гідними нащадками своїх предків – галичан!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора