A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комарівський ліцей
імені Антіна Могильницького
Галицької міської ради

Тиждень хімії в ліцеї

Дата: 25.03.2024 18:06
Кількість переглядів: 38

Однією із цікавих форм позаурочної роботи з хімії є проведення предметного тижня хімії в ліцеї. Це – ефективний засіб підвищенні інтересу учнів до вивчення предметів, стимул для творчої активності, розкриття талантів, навчає організовувати колективну роботу, сприяє прояву креативності, розвитку навичок самостійного наукового пізнання.

Так, згідно плану в Комарівському ліцеї імені А. Могильницького з 18.03.2024 – 22.03.2024 року відбувся тиждень хімії.

В понеділок учні 10 класу шляхом інформування здійснили презентацію тижня хімії та познайомили школярів з відомими жінками хіміками.

  

Вівторок проходив під девізом дня: «Хто знання має той мур зламає». Від 7-го по 11-ті класи проводилися вікторини: «У країні хімічних елементів», «Хімічна мозаїка», «Чи знаєш ти застосування органічних і неорганічних речовин?», розв’язування кросвордів ребусів. А також учнів 8-го класу ознайомили всіх як хімія в нашому домі допомагає виводити різні плями від жиру, чаю, іржі тощо.

В середу відбувся виховний захід для учнів 5-6 класів на тему: «Будьмо знайомі: Я – Хімія!». Особливий інтерес викликали хімічні досліди, які проводили учні 7-го класу. А конкурс костюмів з поліетиленових пакетів надихнув учнів на креативні підходи для розв’язання цього завдання. Учні 9-го класу в рубриці «Цікаво знати» ознайомили про скло яке ржавіє, про розгадану загадку одного з чудес світу, про штучний зуб давньоримського світу, наночастинки в лікуванні тощо.

В четвер вчитель біології і хімії Зельманович В.М. провела інтерактивний урок для учнів 11 класу на тему: «Залізо, його властивості, поширення та його застосування». Знання з української мови та літератури, біології, географії дозволили зацікавити учнів цією темою. Творчість і винахідливість школярів 5-10 класів відобразилася у конкурсі на найкращий виріб з пластикової пляшки, яка була представлена на виставці: – «Друге життя пластикової пляшки».

У п’ятницю відбувся конкурс плакатів про захист довкілля від забруднення та присвячений Міжнародному дню води - 22 березня. А також в радіо ефірі декламувалися вірші про воду. Активні учасники тижня хімії були відповідно оцінені та нагороджені.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора