A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комарівський ліцей
імені Антіна Могильницького
Галицької міської ради

Вони загинули, щоб ми жили

Дата: 06.10.2023 13:49
Кількість переглядів: 356

5 жовтня 2023 року у Комарівському ліцеї імені Антіна Могильницького відбулося урочисте відкриття пам’ятних анотаційних дощок нашим випускникам-Героям, які загинули за Україну: Мельничуку Й., Шпачинському І., Івасіву В.

   

Відкриття анотаційних дощок – це щира подяка справжнім патріотам, які боролись за цілісність України, мир, спокій на рідній землі.

На прикладі таких Героїв зростатиме наше покоління – на патріотизмі, прагненні української нації до свободи та самовизначення.

Мельничук Йосиф Михайлович народився 4 січня 1972 р. в с. Комарів  Галицького району Івано-Франківської області в сім’ї  робітників. У 1989 році  закінчив Комарівську середню школу. Дуже любив українську пісню, часто любив наспівувати собі чарівні мелодії. Був надзвичайно позитивною  та доброзичливою людиною, завжди при зустрічі з друзями, односельцями вмів подарувати позитивні емоції та зустрічав усіх з посмішкою на обличчі. У 1990-1992 роках – служба в Армії в м. Хабаровськ.

Після повернення з Армії працював у військовій  частині с. Крихівці. У 2000 році одружився, з дружиною Ніною виховали сина Сергія, який зараз  служить у Нацгвардії. Йосиф Мельничук ніколи не залишався осторонь, бо був небайдужий до того. якою буде його Україна.

З початком повномасштабної війни росії з Україною пішов служити в  Івано-Франківський 78 батальйон, 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ імені полковника Дмитра Вітовського, згодом переїхав в місто Гуляйполе  Запорізької  області.

6 грудня 2022 р. внаслідок артобстрілу боєць Йосиф загинув на околиці  м. Гуляйполе. Похований  військовослужбовець  на  кладовищі  в  Опришівцях.

Йосиф Мельничук завжди залишиться в наших серцях як відданий захисник  і чудова людина. Ми завжди будемо пам’ятати його великий  внесок у благо  нашої  країни.

Посмертно нагороджений  відзнакою міського  голови  Івано-Франківська.

Заплакало небо. Верба похилилась.

Замовкли вітри,тільки мати молилась.

Героя душа відлітала на небо,

Упав він в бою ,Україно,за тебе.

Шпачинський  Ігор Ігорович  народився  13 жовтня  1997 р. у селі Сокіл. У 2003 році вступив у перший клас Комарівської ЗОШ  І-ІІІ ступенів. Закінчивши 11 клас, вступив у Івано-Франківський фаховий коледж  фізичного  виховання.

Ігор був добрий, чуйний, відповідальний, щирий, надійний  товариш,  завжди  готовий прийти будь-кому на допомогу. Таким його пам’ятають  однокласники, педагоги, однокурсники. Після закінчення  коледжу поїхав  на  заробітки  у Польщу,  адже  була  мрія – побудувати  власну  оселю.

14 листопада 2019 року пішов служити на строкову службу у Нацгвардію, частину 3057,  а 14  травня  2021 р.  повернувся  до  рідного  дому.

З  початком  повномасштабного  вторгнення росії  в Україну 25 лютого  2022 року  Ігор пішов  захищати  рідну  землю. 18 березня  2023 р. повернувся  у  відпустку, одружився, радів, дізнавшись, що у нього буде син. Але згодом  повернувся на фронт…

3 квітня 2023 р. виїжджав на бойове завдання в Донецьку  область, потрапив  під обстріл і загинув у с. Спірне у прекрасну пору буяння і розквіту  природи. Загинув, виконуючи  чесно  громадянський  обов’язок перед  Батьківщиною.

Поховали Шпачинського  Ігоря в рідному селі Сокіл. Він став Ангелом – охоронцем  для  нас, для України .

Нагороджений медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям» (посмертно).

     Ти  далеко. Вже  десь  в  висоті,

     Добрим  воїном  будеш  у Бога.

     Вічна  слава, Ігорку,  тобі!

    Жаль,коротка  життєва дорога…

Івасів Василь Михайлович народився 18 липня 1993 року в с. Комарів  Галицького району. Навчався у Комарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Був   здібним, чесним, відповідальним, чуйним  хлопцем. Після  закінчення  школи  поступив у Прикарпатський університет на спеціальність "Комп'ютерна інженерія". А пізніше був призваний на строкову службу 05.06.2015 року, яку проходив у м. Васильків Київської області. Після  завершення  служби  у ЗСУ закінчив магістратуру Прикарпатського університету в 2019 році. Свою майбутню професію він мріяв пов'язати з роботою в іноземній ІТ-компанії. Після завершення навчання в університеті молодий, талановитий юнак постійно вчився, відвідуючи різноманітні курси, одночасно працюючи на ВО "Карпати" у відділі інформаційних технологій.

У перші дні повномасштабної війни Василь 27 лютого 2022 року був призваний до лав ЗСУ. Служив у Івано-Франківському аеродромі. Згодом був переведений у відрядження в 35 окрему морську  бригаду,  а  потім  у 137  ОШБ.

23 квітня 2023 р. під час виконання бойового завдання в населеному  пункті  Новобахмутівка Донецької  області в результаті  ворожого  обстрілу  отримав  поранення, несумісне  з  життям…

Посмертно нагороджений медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям»

 Село  хустину чорно  одягло,

 Від  горя  почорніли  білі  хати,

Серця  і  душі  смутком  залило,

Комарів Василька вийшов  зустрічати.

За  що  поліг він у тяжкім бою,

В  такому  віці  молодому,

Віддав найцінніше за  державу  свою,

Не так  він  мав вернутися  додому.

Він був для мами й тата сонечком ясним,

Для брата і сестри надійним тилом,

Було і дівчині коханій легко з ним,

Був би взірцем для своєї родини.

Село хустину чорну одягло,

Калина похилилася над тином,

Серця і душі смутком залило,

Комарів прощався з славним сином.

Герої, ви заплатили дорогу ціну,

І мати сина з бою не діждалась,

За кожен крик і біль, гірку сльозу,

Що з вуст її тим розпачем зірвались.

 

Ви йшли вперед у бій без вороття

За мирне небо, посмішку дитини…

Це ви дали нам поштовх до життя,

За мир і за майбутнє України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора