A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комарівський ліцей
імені Антіна Могильницького
Галицької міської ради

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

Дата: 16.03.2024 13:08
Кількість переглядів: 21

Важливою умовою освітнього процесу є створення безпечного та комфортного освітнього середовища.

З 24 лютого 2022 року питання безпеки вийшло на інший рівень. Нині воєнні ризики є частиною життя, тому маємо бути готовими захистити себе і дітей. 

Війна змушує змінювати звичну поведінку: щохвилини може бути повітряна тривога, яку ми не можемо контролювати. Саме тому важливо розвинути нові навички, сформувати стійкі компетенції поведінки дітей під час перебування на вулиці або вдома. Формування ключових та стійких компетенцій у дітей про безпечну поведінку у час війни та після її завершення – одне з головних завдань батьків та освітян.

Одним із пріоритетів Комарівського ліцею імені Антіна Могильницького є формування у дітей основ безпечної поведінки в навколишньому світі та свідомого ставлення до власного здоров’я, тому протягом тижня у період з 11.03 по 15.03.2024 року у навчальному закладі було організовано та проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

Метою проведення Тижня безпеки життєдіяльності була цілеспрямована робота щодо виховання відповідального ставлення до безпеки людини, формування основ здорового способу життя; усвідомлення необхідності вироблення навичок з дотримання правил поведінки в надзвичайних ситуаціях у побуті, під час навчальної діяльності; підвищення рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу.

Розпочався тиждень із зустрічі учнів 5 – 11 класів з інспектором відділу ювенальної превенції Галицького відділу поліції майором поліції Городецькою З. О. на тему «Правопорушення, вчинені неповнолітніми, та відповідальність за них». Учні з цікавістю переглянули відеоматеріал, а також були активними учасниками діалогу з представником відділу ювенальної превенції.

Вчителем предмету основ здоров’я Зельманович І. Д. було організовано виставку учнівських робіт (малюнки, лепбуки) на тему «Безпечне довкілля», в якій взяли участь учні  5 – 8 класів.

Вчителем предмету основ здоров’я Зельманович І. Д. було проведено відкритий урок основ здоров’я в 7 класі на тему «Безпека в побуті. Правила користування засобами побутової хімії», на якому у форматі практичної роботи в парах діти вчилися безпечному поводженню з засобами побутової хімії, дізналися про деякі знаки небезпеки, які є на маркуванні засобів, а також ознайомились із правилами надання першої допомоги в разі отруєння або потраплянні засобу на шкіру.

Вчителем образотворчого мистецтва Ковальчук М.І. було організовано виставку малюнків на тему «Вчимося берегти своє життя».

Вчителем початкових класів Духович Л.В. для молодших школярів була проведена інтелектуальна гра «Світлофор» на якій у формі презентації – подорожі учні мали змогу перевірити свої знання з правил дорожнього руху.В шкільній бібліотеці ( бібліотекар Івасишин Л.В. )діяла виставка методичної та науково – популярної літератури «Безпека дитини».

Упродовж тижня класні керівники 1-11 класів  провели бесіди щодо правил поведінки учнів: під час літнього відпочинку на воді, біля водоймищ; під час грози, сильного вітру, шквалів; під час подорожі до лісу; під час збирання грибів та лікарських рослин; на транспорті, автошляхах , залізниці; при експлуатації побутових електроприладів; при користуванні предметами побутової хімії та піротехнічними засобами; при виявленні розливів ртуті; при знаходженні вибухонебезпечних предметів або маловідомих предметів; при зустрічі зі свійськими та дикими тваринами.

Протягом тижня знань з основ безпеки життєдіяльності учні ліцею  закріпили свої знання про рух транспорту та пішоходів, пригадали культуру поведінки на вулиці, почуття безпеки та увагу, добре засвоїли норми та правила поведінки у разі виникнення небезпечних ситуацій.

План основних заходів до тижня знань з основ безпеки життєдіяльності виконаний, а учні отримали та закріпили достатньо знань, умінь і практичних навичок з безпеки життєдіяльності на випадок екстремальної ситуації у житті.

Неможливо передбачити всі ситуації, які можуть загрожувати життю та здоров’ю дитини, але підготувати дітей заздалегідь, озброїти їх потрібними знаннями, вміннями й навичками  ми зобов’язані.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора