A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комарівський ліцей
імені Антіна Могильницького
Галицької міської ради

Тиждень права

Дата: 18.12.2023 12:45
Кількість переглядів: 18

В Україні щороку, починаючи з 2008 року, поводиться Всеукраїнський тиждень права, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається з нагоди річниці прийняття Генеральною Асамблею ООН у 1948 р. «Загальної декларації прав людини».

Так, в рамках проведення Тижня права у ліцеї проведені заняття, спрямовані на забезпечення захисту прав дітей, розширення знань учнів про основоположні правові документи (Конституція України, Загальна декларація прав людини, Конвенція ООН про права дитини) та дотримання національних і загальнолюдських морально-етичних принципів, традицій.

Всеукраїнський тиждень прав розпочався з повідомлення на загальношкільній лінійці про історію започаткування та проведення Всеукраїнського тижня права та ознайомлення із заходами, які плануються до його відзначення.

Тиждень права продовжився виховним заходом з учнями 10 класу «Права людини понад усе». У 9 класі проведено відкритий урок на тему: «Механізм захисту прав та свобод людини і громадянина», метою якого було сформувати правову компетентність ліцеїстів у частині захисту основних прав і свобод особистості, закріплених у документах з прав людини, формувати громадську позицію. Учнями 6 класу під час Тижня права звучали вірші на радіо на правову тематику, де діти мали можливість не тільки повідомити про права дитини, а й розвивати читальні журналістські вміння та навички.

Протягом тижня у кожному класі були проведені години спілкування на правову тематику «Знай права, виконуй обов’язки». В бібліотеці ліцею оформлено виставку правової літератури «Право та закон у вашому житті». Кожен з відвідувачів бібліотеки міг підібрати для себе ту правову літературу, яка найбільш повно відображає питання захисту прав.

Тиждень права сьогодні має статус державного, носить характер національної правової традиції. Усі заходи проведено впродовж тижня спрямовані на формування важливості правової освіти, виховувати в учнів повагу до закону та прав людини, залучити до участі в цікавих правових заходів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора