A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комарівський ліцей
імені Антіна Могильницького
Галицької міської ради

Статут Комарівського ліцею

Дата: 04.02.2020 12:09
Кількість переглядів: 389

СТАТУТ

Комарівського ліцею імені Антіна Могильницького

Галицької районної ради Івано-Франківської області

І. Загальні положення

1. Комарівський ліцей імені Антіна Могильницького Галицької районної ради  Івано-Франківської області (далі - ліцей) – заклад освіти, що забезпечує  реалізацію права громадян на здобуття повної загальної середньої освіти відповідно до потреб громадян.

Ліцей має структурні підрозділи: початкова школа, гімназія, школа-філія с.Сокіл.

1.2.Юридична адреса ліцею:

Поштовий індекс 77164,

Івано-Франківська область,

Галицький район,

село Комарів,

вулиця Ворони, 217В,

телефон: (03431) 34-214.

1.3. Найменування закладу освіти:

         Повна назва: Комарівський ліцей імені Антіна Могильницького Галицької районної ради Івано-Франківської області. Скорочена назва: Комарівський ліцей ім. Антіна Могильницького.

1.4. Ліцей є юридичною особою, має самостійний баланс, рахунок в установі банку, печатку, штамп, бланк, ідентифікаційний номер, емблему та інші реквізити.

1.5. Ліцей створений рішенням тридцять другої (позачергової) сесії Галицької районної ради сьомого скликання від 06.08.2019 р. «Про перейменування Комарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів» шляхом приведення структури освіти у відповідність до Закону України «Про освіту».  Ліцей знаходиться у комунальній формі власності. 

1.6.Засновником ліцею є Галицька районна рада  Івано-Франківської області (далі – засновник). Уповноваженим  органом управління є відділ освіти Галицької районної державної адміністрації.

 1.7 Ліцей є закладом повної загальної середньої освіти, забезпечує здобуття початкової, базової середньої й профільної середньої освіти за двома спрямуваннями: академічне та професійне, забезпечений кваліфікованими педагогічними кадрами, має сучасну матеріально-технічну базу, зручне розташування і забезпечує допризовну підготовку, профільне навчання і поглиблене вивчення окремих предметів. Заклад проводить освітню діяльність на підставі ліцензії, що видається відповідно до законодавства.

1.8. Ліцей  може створювати у своєму складі класи (групи) з дистанційною, мережевою формою навчання, класи (групи) з поглибленим, профільним вивченням окремих предметів та інклюзивні класи для навчання дітей з особливими освітніми потребами.

1.9. Ліцей для здійснення статутної діяльності може на договірних засадах об’єднуватися з іншими юридичними особами, створюючи освітні, освітньо-наукові, наукові, освітньо-виробничі та інші об’єднання, кожен із учасників якого зберігає статус юридичної особи.

1.10. Головною метою діяльності ліцею є забезпечення реалізації права громадян на доступність і безоплатність здобуття повної загальної середньої освіти.

1.11. Головними завданнями ліцею є:

- виховання громадянина України;

- формування особистості здобувача освіти, розвиток його здібностей та світогляду;

- виховання в здобувачів освіти поваги до Конституції та державних символів України, прав і свобод людини і громадянина, почуття власної гідності, відповідальності перед законом за свої дії, свідомого ставлення;

- ефективне використання кадрових, інформаційних, матеріальних, фінансових ресурсів, спрямованих на задоволення освітніх потреб здобувачів освіти;

- впровадження інноваційних технологій у навчально-виховний процес;

- виконання вимог Державного стандарту загальної середньої освіти, підготовка здобувачів освіти до подальшої освіти і трудової діяльності;

- формування  ціннісного  ставлення і судження особистості, які слугують базою для щасливого власного життя та успішної взаємодії з суспільством;

- виховання шанобливого ставлення до родини, поваги до народних  традицій  і звичаїв, державної та рідної мови, національних цінностей українського народу та інших народів і націй;

- виховання свідомого ставлення  до свого здоров’я та здоров’я інших громадян як найвищої соціальної цінності, формування гігієнічних навичок і засад здорового способу життя, збереження і зміцнення фізичного та психічного здоров’я здобувачів освіти;

- формування і розвиток соціально зрілої і  творчої особистості з усвідомленою громадянською позицією, почуттям національної самосвідомості, особистості, підготовленої до професійного самовизначення;

- забезпечення реалізації прав здобувачів освіти на вільне формування світоглядних переконань;

- реалізація права осіб з особливими освітніми потребами на здобуття повної загальної середньої освіти;

- створення умов для  всебічної підготовки здобувачів освіти до самостійного життя, праці, соціального й професійного самовизначення на основі посилення взаємозв’язків  ліцею з виробничими, іншими структурами району.

1.12. Ліцей у своїй діяльності керується  Конституцією України, законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», іншими законодавчими актами, постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та  законів України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами МОН України, інших центральних органів виконавчої влади, рішенням засновника та цим Статутом.

 

                 Завантажити повну версію можна за посиланням  СТАТУТ ЛІЦЕЮ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора