A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комарівський ліцей
імені Антіна Могильницького
Галицької міської ради

Тиждень початкової освіти

Дата: 02.12.2022 12:07
Кількість переглядів: 47

Цікаво, весело та пізнавально для молодших школярів пройшов у нашому ліцеї Тиждень початкової освіти. Конкурси, ігри, змагання розвивали творчість школярів, вчили бути спостережливими, кмітливими та креативними.

Відкриття відбулося на шкільній лінійці учнів початкової школи, де всіх присутніх ознайомили з планом  проведення тижня початкових класів. Він містив багато цікавих та змістовних заходів, в яких взяли участь учні 1-4 класів. І вже по завершенню тижня можна було сказати, що сподівання учасників  на отримання позитивних емоцій справдилися.

Кожен день  мав певне спрямування:

  1. З Україною в серці
  2. День рідної мови
  3. День любителів природи
  4. День здоров’я
  5. День талантів

Навіть самі назви днів тижня говорять про широку палітру цікавих заходів, які відбулися у учнівських колективах. Режисерами-постановниками виступали класні керівники, а також самі діти. Їх ентузіазм, творчий підхід допомогли зробити тиждень початкової школи справжнім святом як для дітей, так і для дорослих.

Першого дня було організовано флеш-моб «Одягни вишиванку». Тут можна було побачити все розмаїття вишиванок, де в кожній ниточці, у кожному хрестику вкладена любов до України, до своєї нації.

Другий день молодші школярі присвятили рідній мові, де свої знання показували учні 1-2 класів. Маленькі першокласники (вчитель Петрович Г.І.) на уроці української мови, тема якого «Звук і буква Тт», вправно складали з цеглинок Лего нову літеру, звукові моделі слів, демонстрували поділ слів на склади. А найголовніше те, що малеча, виконуючи різні завдання, врятувала білочку Рудю, яка просила допомоги.

Не менш цікавим був урок української мови (Оповідання «Парасолька» (За Наталкою Малетич))  і у 2 класі (вчитель Ковальчук Г.Є.). Учні змагались у групах, працювали в парах, навіть спробували себе у ролі диктора телебачення. За плідну роботу на уроці малеча у подарунок отримала веселих читай ликів (читацькі щоденники), де зможуть записувати цікаві історії з прочитаних книг.

Цікавим і захоплюючим був День любителів природи. Цього дня природолюби-третьокласники на уроці Я досліджую світ, тема якого «Чим приваблює природа Карпат?» (вчитель Духович Л.В.) віртуально піднімалися на вершину  Говерли, мандрували цікавими місцями міста Яремче, поринули в далекі часи, де дізнались історію виникнення озера Синевир. Під час подорожі, мандрівники знайомились із мешканцями фауни і флори Карпат, долаючи «математичні гори», зупиняючись на «мовних спотиканочках». А результатом плідної роботи, звичайно, став створений дітками лепбук «Українські Карпати». Завершувався день вікториною «Друзі наші менші», яку провели учні 2 класу.

Четвертий день розпочали учні 4 класу із ранкової зустрічі «Чисте повітря для здоров’я і натхнення» (вчитель Маланій С.І.). Працюючи в групах, учні складали план отримання чистого повітря для Баранчика, переглядали відео, співали пісень, відгадували загадки. А своїми враженнями ділились у вигляді представлених малюнків.

Говорили і четвертокласники про духовне здоров’я на уроці Я досліджую світ (вчитель Климончук Н.М.), тема якого «Мої духовні і матеріальні цінності». Мандруючи на повітряній кулі, учні намагались вибрати серед 5 цінностей ту, яка є найважливішою. Вазу, що символізувала життя, діти наповнювали тими духовними цінностями, без яких в житті не обійтись.

Останній день тижня запам’ятався особливо. Адже маленькі школярі наввипередки демонстрували свої здібності у шоу-програмі «Таланти твої Україно».

І на завершення… Ми прагнемо зробити нашу школу острівцем людяності і гуманізму, творчості й постійного пошуку. А допоможуть нам у цьому наші вихованці та їх батьки.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора