A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комарівський ліцей
імені Антіна Могильницького
Галицької міської ради

Програма для призерів ІІ етапу олімпіад «Солов’їне шоу»

Дата: 21.03.2024 11:26
Кількість переглядів: 37

Відомий український педагог Василь Сухомлинський писав: «Мова – це віконця, через які людина бачить світ. Багата мова – багатий духовний світ, розвинуте почуття краси слова – велика моральна культура. Убогість слова – це убогість думки, інтелектуальної, емоційної, естетичної товстошкірості».

Мова – це великий дар. І в кожного народу вона своя. Мова — це доля народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її. Тому що наш народ створював мову віками, багато боровся і бореться за її існування і процвітання. І ми, як свідомі громадяни нашої країни, повинні не тільки зберегти набуте, а й примножувати її багатства для прийдешніх поколінь.

21 березня у Комарівському ліцеї імені А. Могильницького педагогом-організатором Левицькою Г.І., була проведена розважальна програма для призерів ІІ етапу олімпіад «Соловїне шоу».

Цю програму ми присвятили рідній українській мові. Саме тій мові, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо. Адже однією із найчисленніших мов слов’янського походження є саме українська мова, мова України, українського народу, наша рідна мова!

У «Солов’їному шоу» взяли участь дві команди: «Мовознавці» та «Словограй».

Кожна з команд взяла активну участь у 6 раундах (1 раунд «Мова колискова», 2 раунд «Граматичний турнір», 3 раунд «Редактор», 4 раунд «Вгадай фразеологізм», 5 раунд «Склади прислів’я», 6 раунд «Цікавий наголос»).

Наша розважальна програма не могла обійтись без вельмишановного, компетентного журі, яке справедливо оцінювало всі раунди. 

Здобувачі освіти відповідали на питання, виправляли правильність написання слів, складали прислів’я, редагували мовленнєві конструкції, ставили правильний наголо у словах. Осторонь не залишалися і вболівальники нашого шоу. Вони теж  відповідали на питання, відгадували відтворені командами фразеологізми, брали участь у караоке…

Шоу було цікавим, пізнавальним, веселим та навчальним. Кожен зміг пригадати всі розділи мовознавства та показати орфографічну та пунктуаційну грамотність.

Вельмишановне журі підбили підсумки розважальної програми та нагородили команди почесними грамотами.

Наше «Солов’їне шоу» – це поетична передмова до досконалого вивчення рідної мови. Вивчати її, удосконалювати свої знання, збагачувати словниковий запас під час читання і спілкування, досконало володіти нею – обов’язок кожного справжнього українця.

Сьогодні, ми ще раз переконалися у тому, що українська мова – це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов’я, прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаровуючись виплеканою у віках рідною мовою.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора