A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комарівський ліцей
імені Антіна Могильницького
Галицької міської ради

Статут школи

Дата: 09.05.2018 17:51
Кількість переглядів: 595

СТАТУТ

КОМАРІВСЬКОЇ  ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ І-ІІІ СТУПЕНІВ

ГАЛИЦЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

І. Загальні положення

1. Комарівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Галицької районної ради Івано-Франківської області (далі школа, навчальний заклад), знаходиться у комунальній формі власності – спільній власності територіальних громад району. 

1.2. Загальноосвітній навчальний заклад (далі навчальний заклад) є юридичною особою, має самостійний баланс, рахунок в установі банку, печатку, штамп, ідентифікаційний номер. Навчальний заклад має школу-філію початкової освіти в селі Сокіл.

1.3. Юридична адреса:

77164, Івано-Франківська область, Галицький район

село Комарів, вулиця Ворони  № 217В

телефон: (03431) 34-214, ідентифікаційний код 23804876

Повне найменування установи: Комарівська загальноосвітня школа      І-ІІІ ступенів Галицької районної ради Івано-Франківської області.

Скорочена назва: Комарівська ЗОШ І-ІІІ ступенів.

1.4.Навчальний заклад у своїй діяльності керується  Конституцією України, законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», Положенням про  загальноосвітній навчальний заклад, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 року № 778, іншими нормативно-правовими актами, власним Статутом.

1.5. Засновником школи є Галицька районна рада, орган управління – відділ освіти Галицької районної державної адміністрації.

1.6.Головною метою школи є забезпечення права громадян на доступність і безоплатність здобуття повної загальної середньої освіти .

1.7.Головними завданнями школи є:

- виховання громадянина України;

- формування особистості учня (вихованця), розвиток його здібностей і обдарувань, наукового світогляду;

- виконання вимог Державного стандарту загальної середньої освіти, підготовка учнів (вихованців) до подальшої освіти і трудової діяльності;

- виховання в учнів (вихованців) поваги до Конституції України, державних символів України, прав і свобод людини і громадянина, почуття власної гідності, відповідальності перед законом за свої дії, свідомого ставлення;

- реалізація права учнів(вихованців) на вільне формування політичних і світоглядних переконань;

- виховання шанобливого ставлення до родини, поваги до народних  традицій  і звичаїв, державної та рідної мови, національних цінностей Українського народу та інших народів і націй;

-  виховання свідомого ставлення  до свого здоров’я та здоров’я інших громадян як найвищої соціальної цінності, формування гігієнічних навичок і засад здорового способу життя, збереження і зміцнення фізичного та психічного здоров’я учнів (вихованців.;

- формування і розвиток соціально зрілої і  творчої особистості з усвідомленою громадянською позицією, почуттям національної самосвідомості, особистості, підготовленої до професійного самовизначення;

- створення умов для оволодіння системою наукових знань про природу, людину і суспільство.

1.8 Навчальний заклад  самостійно приймає рішення і здійснює діяльність в межах своєї компетенції, передбаченої законодавством України та власним Статутом.

1.9. Навчальний заклад несе відповідальність перед особою, суспільством і державою за:

 безпечні умови освітньої діяльності;

дотримання державних стандартів освіти;

дотримання договірних зобов’язань  з іншими суб’єктами освітньої, виробничої, наукової діяльності, у тому числі зобов’язань за міжнародними угодами;

дотримання фінансової дисципліни.

1.10. У навчальному закладі визначена мова навчання – українська. У школі профіль навчання  у старших класах  універсальний.

1.11. Навчальний заклад має право:

          –  проходити в установленому порядку державну атестацію;

  • визначати форми, методи і засоби організації навчально-виховного процесу за погодженням із власником (засновником);
  • визначити варіативну частину робочого навчального плану;
  • в установленому порядку розробляти і впроваджувати експериментальні  та індивідуальні робочі навчальні плани;
  • спільно з вищими начальними закладами, науково-дослідними інститутами та центрами проводити науково-дослідну, експериментальну, пошукову роботу, що не суперечить законодавству  України;
  • використовувати різні форми морального і матеріального заохочення до учасників навчально-виховного процесу;
  • бути власником і розпорядником рухомого майна згідно з законодавством України та власним Статутом;
  • отримувати кошти і матеріальні цінності від органів виконавчої влади, юридичних і фізичних осіб;
  • залишати у своєму розпорядженні і використовувати власні надходження у порядку визначеному законодавством України;
  • розвивати власну соціальну базу: мережу спортивно-оздоровчих, лікувально-профілактичних і культурних підрозділів а також навчально-матеріальну базу для вивчення предмета «Захист Вітчизни».

1.12. У навчальному закладі створюються та функціонують методичні об’єднання вчителів початкових класів, класних керівників, а також інші форми методичної роботи з вчителями, що  викладають предмети навчального плану.

1.13. Медичне обслуговування учнів (вихованців) та відповідні умови для його організації забезпечуються засновниками (власником) і здійснюються медичними закладами району.

1.14. Взаємовідносини навчального закладу з юридичними і фізичними особами визначаються угодами, що укладені  між ними.

 

Завантажити повну версію документу СТАТУТ ШКОЛИ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора