A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комарівський ліцей
імені Антіна Могильницького
Галицької міської ради

Слово Кобзаря звучить в серцях по нині!

Дата: 12.03.2021 15:17
Кількість переглядів: 80

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство. У весняні березневі дні учні 9 класу Комарівського ліцею імені Антіна Могильницького згадують великого сина нашого народу – Тараса Григоровича Шевченка.

Із дня народження поета минуло 207 років, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої любові до свого народу.

Найціннішими свідченнями життя та діяльності Тараса Григоровича  Шевченка – Великого Кобзаря – є його геніальні твори. Бо немає такої події в нашій історії, де б його слова втрачали актуальність. Доля подарувала поетові і талановитому художнику лише 47 років нелегкого життя. Він став велетнем духу, пророком, вийшов далеко за межі своєї долі й на повні груди заявив світові про Україну. У багатьох українських сім’ях портрет митця-пророка висів на стіні поряд з іконою. Ця традиція жива й донині. «Кобзар» часто порівнюють зі Святим Письмом. Всього поетові (за останніми даними) встановлено 1384 пам’ятників, майже півтори сотні розмістились у 35 країнах світу.

Візьмімо в руки «Кобзаря», перечитаймо, віднайдемо для себе щось нове. Учімося в нього любити Україну, бути синами і дочками якої нам накреслено долею. І, можливо, саме тоді здійсниться мрія великого поета:

«І мене в сім’ї великій,

В сім’ї вольній, новій

Не забудьте пом’янути

Не злим тихим словом».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора