A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комарівський ліцей
імені Антіна Могильницького
Галицької міської ради

16 днів активізму проти насильства щодо жінок та дівчат

Дата: 12.12.2019 13:00
Кількість переглядів: 243

Соціальна акція «16 днів активізму проти насильства щодо жінок і дівчат»  – щорічна міжнародна кампанія, яка починається 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня – Дня прав людини.

У проміжок між цими датами відзначається

  • 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом
  • 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством
  • 3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю
  • 5 грудня – Міжнародний день волонтера
  • 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією

Основними завданнями акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об’єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.

Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатися він почав із 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабель, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.

Із 1991 року акцію «16 днів активізму проти насильства» підтримують у 100 країнах світу, щоб збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства і створити соціальний простір, вільний від насильства.

Шкільним бібліотекарем  була створена виставка про «16 днів проти насильства». На інформаційному стенді розміщені стін газети «Ми різні, ми – рівні», «Насильству  -  НІ», «Ми  - за здоровий спосіб життя», « Кожна дитина має право на щасливе життя».

Класними керівниками було проведено ряд виховних годин: «Казкова правознавча подорож», «Свої права ти добре знай, їх шануй і захищай.», «Там, де права, там і відповідальність.», «Я маю право на чисте повітря», «Я мою право…». Також із учнями 5,6 класів було переглянуто відеоролики: « Про толерантність», «Соловейко з одним крилом.»

А також вихованці ліцею побували на виховному заході «Наші діти проти насильства!»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора