A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комарівський ліцей
імені Антіна Могильницького
Галицької міської ради

Чарівний світ писанки

Дата: 30.04.2021 10:31
Кількість переглядів: 153

Свято Пасхи недалечко,

Люди звичай бережуть, –

Розмальовують яєчка,

Пишні пасочки печуть.

Святкування йде віками, –

Це такі чудові дні:

В гості йти, під рушниками

Страви нести запашні.

Доброзичливо з любов’ю,

Мати щирі почуття,

Людям зичити здоров’я

І щасливого життя.

Святість – це чарівне слово,

Тільки треба так зуміть,

Щоб життя своє святково

У труді і добрі прожить.

З метою ознайомлення учнів з народними традиціями та святами через фольклор та народознавство, вихованню почуття причетності до прадавньої культури нашого народу у Комарівському ліцеї імені А. Могильницького напередодні свята християн – Великодня – проведено КТС «Чарівний світ писанки». Заняття підготувала класний керівник Герцюк Т.М.  та учні 6 класу.

На занятті учні з невимовною щирістю намагалися донести до присутніх величність і особливе значення Великодня та писанки, як символа воскресіння Ісуса Христа. Здійснили візуальну мандрівку в музей Писанки м. Коломия. Учні не тільки вміло декламували вірші, розповідали про різницю між писанкою, крашанкою, дряпинкою, а й самі виявили творчість розмалювавши Великоднє яєчко.

 

Згадали  учасники на занятті і про вчителя Качмарського С.Ю., який був зачинателем зародження писанки у школі, і впродовж багатьох років вчив дітей мистецтва-писанкарства.

На завершення свята класний керівник закликала учнів бути гордими за те, що вони українці, берегти, вивчати та цінувати звичаї та обряди наших предків.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора